Select Page

Initiatiefgroep Boijl op Glas

Initiatiefgroep Boijl op Glas

De provincie probeert marktpartijen (zoals KPN, Ziggo, Kabel Noord, etc.) te vinden die het glasvezel willen aanleggen op door de provincie opgelegde randvoorwaarden voor de z.g. witte adressen. Zij zijn uitgenodigd een voorstel in te dienen waarna dit najaar een besluit genomen kan worden wie het gaat doen.
Inmiddels heeft Kabel Noord ons gemeld dat zij van plan zijn zo’n voorstel in te dienen en ze hebben aan diverse lokale initiatieven voorlichting gegeven hoe ze dat willen doen. Een belangrijk aspect daarbij is dat Kabel Noord wil samenwerken met DFMopGlas, een coöperatie die ernaar streeft niet alleen de witte adressen van glasvezel te voorzien, maar ook de grijze.
Door als lokaal initiatief samen op te trekken met DFMopGlas zijn we steeds maximaal geïnformeerd over het proces en kunnen we maximaal invloed uitoefenen.

Nog even over wit/grijs: de witte adressen zijn globaal gesproken alle adressen in de buitengebieden die alleen een telefoonaansluiting hebben, de rest is grijs, maar er zijn (onlogische) uitzonderingen. Als je wilt controleren of je wit bent moet je even op de site van DFMopGlas kijken. Mede vanwege die onlogische uitzonderingen vinden we de deelname van DFMopGlas erg belangrijk, want dan kunnen die toch van glasvezel worden voorzien. We zijn dus heel blij dat deze combinatie meedoet! Sterker nog, wij willen graag dat zij door de provincie gekozen worden als de partij om mee in zee te gaan.
Wij als initiatief kunnen dat beïnvloeden door deze combinatie een steunbetuiging te sturen.
Daarnaast kunnen jullie deze combinatie een zetje in de goede richting geven door je aan te melden bij DFMopGlas en/of hun Facebook-pagina te “liken”! Alvast bedankt!

Informatie is te verkrijgen bij de ‘Initiatiefgroep Boijl op glas’, bestaande uit:
Wim Gutterswijk, tel. 0561-421977, wgutterswijk@xs4all.nl; Remco Gutterswijk, tel. 06-53757581, rgutterswijk@gmail.com; Anne-Marie van der Geest, tel. 0561-421290, wvandergeest@hetnet.nl; Kees Thijs, tel. 0561-785269 of 06-55861862, kees.marian@telfort.nl

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 11 =

Agenda

TRINITAS MIX-TOERNOOI

Het jaarlijks terugkerende Mix-toernooi van VV Trinitas vindt weer plaats! BBQ – muziek deelname vanaf 15 jaar voor zowel leden als supporters van v.v. Trinitas

18:00
23 juni
MUSICAL GROEP 7 & 8 DE OOSTERBRINK

Voor de kinderen van groep 8 is het einde in zicht! Traditiegetrouw wordt er met de kinderen van groep 7 en 8 een musical ingestudeerd en op vrijdag 29 juni is de uitvoering!

19:30
29 juni
OPHALEN OUD PAPIER DE OOSTERBRINK

Het oud papier wordt opgehaald, zet je het klaar?

18:00
03 juli
PINK RIBBON-FIETSTOCHT EN VEILING DE OOSTERBRINK

Fietstocht & veiling voor Pink Ribbon! 🎗 Woensdagochtend 4 juli 2018 organiseert de Oosterbrink een actiedag voor het goede doel. We hebben gekozen voor Pink Ribbon. Juf Geesje wordt momenteel behandeld voor borstkanker. Graag willen we haar met z’n allen een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel, […]

08:30
04 juli
KOPIJ INLEVERDATUM DORPSKRANT

Kopij inleveren kan op adres: Klokkeweg 2C, 8392 NS Boijl of per mail: dorpskrant@deoosterbrink.nl

23:00
06 juli
BREI- EN HAAKCLUB

Wemmie Dekker en Marga Kramer organiseren 1 x in de maand op dinsdag een brei- en haakclub. Je neemt zelf een brei- en/of haakwerk mee en gaat in ontspannen sfeer samen breien en/of haken. Ook als je niet wil haken of breien ben je van harte welkom! inloop van 19.30 tot 22.00 uur Je bent welkom […]

19:30
10 juli

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Laatste toegevoegd…

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest