Select Page

Initiatiefgroep Boijl op Glas

Initiatiefgroep Boijl op Glas

De provincie probeert marktpartijen (zoals KPN, Ziggo, Kabel Noord, etc.) te vinden die het glasvezel willen aanleggen op door de provincie opgelegde randvoorwaarden voor de z.g. witte adressen. Zij zijn uitgenodigd een voorstel in te dienen waarna dit najaar een besluit genomen kan worden wie het gaat doen.
Inmiddels heeft Kabel Noord ons gemeld dat zij van plan zijn zo’n voorstel in te dienen en ze hebben aan diverse lokale initiatieven voorlichting gegeven hoe ze dat willen doen. Een belangrijk aspect daarbij is dat Kabel Noord wil samenwerken met DFMopGlas, een coöperatie die ernaar streeft niet alleen de witte adressen van glasvezel te voorzien, maar ook de grijze.
Door als lokaal initiatief samen op te trekken met DFMopGlas zijn we steeds maximaal geïnformeerd over het proces en kunnen we maximaal invloed uitoefenen.

Nog even over wit/grijs: de witte adressen zijn globaal gesproken alle adressen in de buitengebieden die alleen een telefoonaansluiting hebben, de rest is grijs, maar er zijn (onlogische) uitzonderingen. Als je wilt controleren of je wit bent moet je even op de site van DFMopGlas kijken. Mede vanwege die onlogische uitzonderingen vinden we de deelname van DFMopGlas erg belangrijk, want dan kunnen die toch van glasvezel worden voorzien. We zijn dus heel blij dat deze combinatie meedoet! Sterker nog, wij willen graag dat zij door de provincie gekozen worden als de partij om mee in zee te gaan.
Wij als initiatief kunnen dat beïnvloeden door deze combinatie een steunbetuiging te sturen.
Daarnaast kunnen jullie deze combinatie een zetje in de goede richting geven door je aan te melden bij DFMopGlas en/of hun Facebook-pagina te “liken”! Alvast bedankt!

Informatie is te verkrijgen bij de ‘Initiatiefgroep Boijl op glas’, bestaande uit:
Wim Gutterswijk, tel. 0561-421977, [email protected]; Remco Gutterswijk, tel. 06-53757581, [email protected]; Anne-Marie van der Geest, tel. 0561-421290, [email protected]; Kees Thijs, tel. 0561-785269 of 06-55861862, [email protected]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − 5 =

Agenda

UITNODIGING BIJEENKOMST MIJN HUIS OP MAAT IN BOIJL

De gemeente Weststellingwerf  organiseert i.s.m. Mijn Huis op Maat en ToekomstWonen.nu een bijeenkomst bij ons in het dorp. Zij gaan dan tijdens deze bijeenkomst met jullie in gesprek over de vraag: “Wat is er voor jullie nodig om ook in de toekomst comfortabel en veilig te wonen?” Ook horen zij graag wat jullie nodig hebben […]

13:45
25 september
CRAZY BINGO VOOR JONG EN OUD

Dorpshuis De Tille organiseert een Crazy Bingo! waar: Dorpshuis De Tille aanvang: 20.00 uur start Crazy Bingo: 20.30 uur er zijn mooie prijzen te winnen! de bingomasters zullen er een onvergetelijke avond van maken Tevens wordt de uitslag van de barcompetitie bekend gemaakt. Anne van der Helm is aanwezig voor de muzikale omlijsting. Komt allen, […]

20:00
29 september
LANDELIJKE FAIR

Op het terrein van Oostvierdeparten 62 in Boijl vele stands muziek hapjes en streekproducten demonstraties workshops en nog veel meer! georganiseerd door www.alsvanoudsbrocant.nl

11:00
30 september
OPHALEN OUD PAPIER DE OOSTERBRINK

Het oud papier wordt opgehaald, zet je het klaar?

12:00
02 oktober
BREI- EN HAAKCLUB

Wemmie Dekker en Marga Kramer organiseren 1 x in de maand op dinsdag een brei- en haakclub. Je neemt zelf een brei- en/of haakwerk mee en gaat in ontspannen sfeer samen breien en/of haken. Ook als je niet wil haken of breien ben je van harte welkom! inloop van 19.30 tot 22.00 uur Je bent welkom […]

19:30
02 oktober
WORKSHOP HANDLETTEREN

Maak ‘t mee op vrijdag 19 oktober in dorpshuis De Tille in Boijl. We starten 14.00 uur en het kost p.p. € 23,00 Workshop Handletteren Elke maand een workshop, lezing of activiteit, voor iedereen van 12 tot 100 jaar. Meedoen? Opgeven bij Tea de Groot, 06-40314202

14:00
19 oktober

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest