Select Page

Initiatiefgroep Boijl op Glas

Initiatiefgroep Boijl op Glas

De provincie probeert marktpartijen (zoals KPN, Ziggo, Kabel Noord, etc.) te vinden die het glasvezel willen aanleggen op door de provincie opgelegde randvoorwaarden voor de z.g. witte adressen. Zij zijn uitgenodigd een voorstel in te dienen waarna dit najaar een besluit genomen kan worden wie het gaat doen.
Inmiddels heeft Kabel Noord ons gemeld dat zij van plan zijn zo’n voorstel in te dienen en ze hebben aan diverse lokale initiatieven voorlichting gegeven hoe ze dat willen doen. Een belangrijk aspect daarbij is dat Kabel Noord wil samenwerken met DFMopGlas, een coöperatie die ernaar streeft niet alleen de witte adressen van glasvezel te voorzien, maar ook de grijze.
Door als lokaal initiatief samen op te trekken met DFMopGlas zijn we steeds maximaal geïnformeerd over het proces en kunnen we maximaal invloed uitoefenen.

Nog even over wit/grijs: de witte adressen zijn globaal gesproken alle adressen in de buitengebieden die alleen een telefoonaansluiting hebben, de rest is grijs, maar er zijn (onlogische) uitzonderingen. Als je wilt controleren of je wit bent moet je even op de site van DFMopGlas kijken. Mede vanwege die onlogische uitzonderingen vinden we de deelname van DFMopGlas erg belangrijk, want dan kunnen die toch van glasvezel worden voorzien. We zijn dus heel blij dat deze combinatie meedoet! Sterker nog, wij willen graag dat zij door de provincie gekozen worden als de partij om mee in zee te gaan.
Wij als initiatief kunnen dat beïnvloeden door deze combinatie een steunbetuiging te sturen.
Daarnaast kunnen jullie deze combinatie een zetje in de goede richting geven door je aan te melden bij DFMopGlas en/of hun Facebook-pagina te “liken”! Alvast bedankt!

Informatie is te verkrijgen bij de ‘Initiatiefgroep Boijl op glas’, bestaande uit:
Wim Gutterswijk, tel. 0561-421977, wgutterswijk@xs4all.nl; Remco Gutterswijk, tel. 06-53757581, rgutterswijk@gmail.com; Anne-Marie van der Geest, tel. 0561-421290, wvandergeest@hetnet.nl; Kees Thijs, tel. 0561-785269 of 06-55861862, kees.marian@telfort.nl

Schrijf hier je reactie op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

DE BOEKENKAST VAN BOIJL GAAT WEER OPEN!

Donderdag 23 november is de tweede keer dat iedereen voor een boek terecht kan in Snack & Bar ‘t Zwaantje in Boijl. Heb je een boek en heb je hem al helemaal uit? Dan kun je hem omruilen tegen een ander boek uit de boekenkast in Snack & Bar ‘t Zwaantje. Ook kan je komen […]

14:00
23 november
CONCERT GEMENGD KOOR BOYL

Na het eerste succesvolle concert in Boijl staat het tweede concert al weer voor de deur. Het Gemengd Koor Boyl, dat de laatste jaren een gezonde groei doormaakt, zingt op zondag 26 november op Buitengoed Fredeshiem in Steenwijk-De Bult. Deze mooie locatie is het decor van een concert in herfstsfeer. Het Gemengd Koor Boyl, brengt […]

14:30
26 november
UITNODIGING INFORMATIEAVOND BRINKPLEIN

Het Brinkplein gaat er komen! Na ruim een half jaar overleggen, rekenen en puzzelen zijn we als Team Brinkplein nu zover dat we de plannen graag met meer Boijligers willen delen. Een aantal vrijwilligers (soms bij eerdere projecten) heeft vorige week per mail een uitnodiging gekregen voor deze avond, maar we willen iedereen in de […]

20:00
27 november
OPHALEN OUD PAPIER DE OOSTERBRINK

Het oud papier wordt opgehaald, zet je het klaar?

12:00
05 december
KOPIJ INLEVERDATUM DORPSKRANT

Kopij inleveren kan op adres: Klokkeweg 2C, 8392 NS Boijl of per mail: dorpskrant@deoosterbrink.nl

01:00
08 december
BLIJSPEL VAN TONEELVERENIGING NUT EN GENOEGEN

De leescommissie van toneelvereniging Nut en Genoegen heeft weer een stuk uitgezocht voor het nieuwe seizoen. Dit jaar is er gekozen voor een eigentijds blijspel, De Richel, geschreven door Ton Davids. Het speelt zich af in een pension met uitgerangeerde burgers. Toos voert de scepter over dit pension, haar gasten zijn erg divers en bijzonder. De nieuwe toneelspelers […]

14:00
16 december

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest