Select Page

Initiatiefgroep Boijl op Glas

Initiatiefgroep Boijl op Glas

De provincie probeert marktpartijen (zoals KPN, Ziggo, Kabel Noord, etc.) te vinden die het glasvezel willen aanleggen op door de provincie opgelegde randvoorwaarden voor de z.g. witte adressen. Zij zijn uitgenodigd een voorstel in te dienen waarna dit najaar een besluit genomen kan worden wie het gaat doen.
Inmiddels heeft Kabel Noord ons gemeld dat zij van plan zijn zo’n voorstel in te dienen en ze hebben aan diverse lokale initiatieven voorlichting gegeven hoe ze dat willen doen. Een belangrijk aspect daarbij is dat Kabel Noord wil samenwerken met DFMopGlas, een coöperatie die ernaar streeft niet alleen de witte adressen van glasvezel te voorzien, maar ook de grijze.
Door als lokaal initiatief samen op te trekken met DFMopGlas zijn we steeds maximaal geïnformeerd over het proces en kunnen we maximaal invloed uitoefenen.

Nog even over wit/grijs: de witte adressen zijn globaal gesproken alle adressen in de buitengebieden die alleen een telefoonaansluiting hebben, de rest is grijs, maar er zijn (onlogische) uitzonderingen. Als je wilt controleren of je wit bent moet je even op de site van DFMopGlas kijken. Mede vanwege die onlogische uitzonderingen vinden we de deelname van DFMopGlas erg belangrijk, want dan kunnen die toch van glasvezel worden voorzien. We zijn dus heel blij dat deze combinatie meedoet! Sterker nog, wij willen graag dat zij door de provincie gekozen worden als de partij om mee in zee te gaan.
Wij als initiatief kunnen dat beïnvloeden door deze combinatie een steunbetuiging te sturen.
Daarnaast kunnen jullie deze combinatie een zetje in de goede richting geven door je aan te melden bij DFMopGlas en/of hun Facebook-pagina te “liken”! Alvast bedankt!

Informatie is te verkrijgen bij de ‘Initiatiefgroep Boijl op glas’, bestaande uit:
Wim Gutterswijk, tel. 0561-421977, wgutterswijk@xs4all.nl; Remco Gutterswijk, tel. 06-53757581, rgutterswijk@gmail.com; Anne-Marie van der Geest, tel. 0561-421290, wvandergeest@hetnet.nl; Kees Thijs, tel. 0561-785269 of 06-55861862, kees.marian@telfort.nl

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − negen =

Agenda

KINDERKOOR BOIJL TREEDT OP TIJDENS JUBILEUMCONCERT IN STEENWIJK

15-Jarig jubileumconcert van The Swinging Stones o.l.v. Mirjam Cornelisse en m.m.v. Kinderkoor Boijl “Een muzikale reis van pop tot klassiek” Op deze muzikale reis laat het koor je kennis maken met hun veelzijdigheid wat repertoire betreft. Begonnen als barbershopkoor bestaat dat repetoire inmiddels uit verschillende genres muziek. Samen met de dansers van SportInn Steenwijk en […]

14:00
18 februari
BACH & ZONEN – SONATES VOOR VIOLA DA GAMBA EN KLAVECIMBEL

Frank Wakelkamp (viola da gamba) en Ursula Dütschler (klavecimbel) spelen het programma Bach & zonen, met onder meer twee sonates van vader Johann Sebastian en ook twee van zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach. “De grote Bach” is voor ons 21e-eeuwers vader Johann Sebastian, maar aan het eind van zijn leven ging die titel eerder […]

14:30
18 februari
SLIM BESPAREN DOE JE SAMEN!

Kom op dinsdag 20 februari om 20 uur naar De Tille voor een info avond over energie besparen. Klik hier voor meer info over het programma. Tot ziens! Werkgroep Duurzaamheid – Dorpsbelang Boijl 

20:00
20 februari
INFODAG LANGER THUIS IN EIGEN DORP

Informatiedag “Langer thuis in eigen dorp” Datum: zaterdag 3 maart 2018 Tijd: 10.30 – 15.30 uur Locatie: Linde College, Drafsportlaan 22, Wolvega Toegang: gratis Klik hier voor meer info.

10:30
03 maart
VAN GEWEST TOT GEWEST IN BOIJL

Iedereen is van harte uitgenodigd op zaterdag 3 maart in Dorpshuis De Tille en neem gerust buurman/buurvrouw/vriend/vriendin mee. Meer informatie over dorpskranten, wandelroutes, ansichtkaarten of ‘blikken’ op Boijl is te vinden op de website van Dorpsarchief Boijl. Tot ziens! Dorpsarchief Boijl

13:30
03 maart
OPHALEN OUD PAPIER DE OOSTERBRINK

Het oud papier wordt opgehaald, zet je het klaar?

12:00
06 maart
BREI- EN HAAKCLUB

Wemmie Dekker en Marga Kramer organiseren 1 x in de maand op dinsdagmiddag en -avond een brei- en haakclub. Je neemt zelf een brei- en/of haakwerk mee en gaat in ontspannen sfeer samen breien en/of haken. Ook als je niet wil haken of breien ben je van harte welkom! De dinsdagen zijn: 6 maart inloop […]

13:30
06 maart
KINDER-PLAYBACKSHOW

Wie van de basisschooljeugd durft? vrijdag 9 maart om 19.30 uur waar: dorpshuis De Tille te Boijl deelname: gratis, entree € 1,50 aanmelden: voor 5 maart bij Wendy Boersma (wendy@boersmabeveiliging.nl) of bij Aukje Jager (auk.isik@gmail.com)   organisatie: Kinderwerk/Dorpsgemeenschap Boijl

19:30
09 maart

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest