Select Page

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

In december vorig jaar heeft een delegatie van Dorpsbelang en de school een overleg met de gemeente over verkeersonveilige situaties in ons dorp gehad. Ook mochten de bewoners deze problemen doorgeven zodat er eventueel wat aan gedaan kan worden. Aan deze oproep werd goed gehoor gegeven.
Er zijn afspraken gemaakt over aanpassingen aan wegen en stoepen. Zo is er onlangs een spiegel geplaatst bij de uitrit van de Bekhofweg, zodat je verkeer uit de richting Oosterstreek beter aan ziet komen. Ook wordt op het wegdek voor en na de school ‘Schoolzone’ binnenkort aangebracht. Er komt een afritje op de stoep bij de Klokkeweg/Kerkweg zodat een rolstoel, kinderwagen of rollator hier van de stoep af kan. Verder wordt het wegdek van de Boijlerweg tussen Boijl en Oosterstreek gefreest op die plekken waar de boomwortels omhoog komen. En zo nog een paar ingrepen om de veiligheid te vergroten.

De gemeente gaat ook kijken wat de mogelijkheden zijn om weggebruikers minder hard te laten rijden, met name voor de school langs. Dit is niet eenvoudig. Uit de metingen blijkt dat wij als dorpsbewoners (ook) veel te hard rijden en om dit te meten is er een poosje een display geplaatst zodat we zelf weer even kunnen schrikken hoe hard we eigenlijk rijden…
De vraag om snelheidsremmende maatregelen en grotere zichtbaarheid van de school speelt bij meerdere scholen in de gemeente. De gemeente is daarom bezig hier uniform beleid op maken. Eventuele aanpassingen kunnen dus pas gedaan worden als dit beleid er is. Verwachting is dat de gemeente hierover aankomend voorjaar een besluit neemt. Natuurlijk houden school, Dorpsbelang en gemeente hierover contact. Ondertussen helpt het al een boel als we zelf het gas wat minder ver intrappen….

Maar ziet u een gat in de weg, een losse stoeptegel, een laaghangende tak boven de weg of een lantaarnpaal die niet brandt? Meld het bij de Infolijn van de gemeente!. Ervaring leert dat ze meestal snel in actie komen na een melding. Mail naar: [email protected] of bel tel. 0561-691300 (ma.-do. van 8.30-16.30 en vr. van 8.30-13.00 uur).

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + tien =

Agenda

BIJEENKOMST WERKGROEP DUURZAAM BOIJL

Energiemix methode Om een logische stap te kunnen zetten in het kader van duurzaamheid, heeft de werkgroep zich uitgebreid laten informeren over de Energiemix methode van de Energiewerkplaats Fryslân. Hierover heeft ook overleg plaatsgevonden met de gemeente Weststellingwerf, die heeft aangegeven hier positief tegenover te staan en bereid te zijn hier haar medewerking aan te willen geven. Naar […]

19:30
28 februari
MIDDAG ARCHIEFGROEP “HOE BOIJL VERANDERDE”

Iedereen is van harte uitgenodigd op zaterdag 2 maart om 13.30 uur in Dorpshuis De Tille. HOE BOIJL VERANDERDE (1898 – 2018) Aan de hand van oude en nieuwe foto’s reizen we met u door Boijl. Foto’s uit het begin van de vorige eeuw van huizen, maar ook de straatbeelden uit die tijd, zoals o.a. de Rijsberkampweg […]

13:30
02 maart
OPHALEN OUD PAPIER DE OOSTERBRINK

Het oud papier wordt opgehaald, zet je het klaar?

13:00
05 maart

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest