Select Page

€ 7500.- van Rabo Coöperatiefonds voor Brinkplein

€ 7500.- van Rabo Coöperatiefonds voor Brinkplein

Afgelopen donderdag 12 oktober ontving Dorpsbelang Boijl een bijdrage van € 7.500 uit het Coöperatiefonds van Rabobank Heerenveen – Zuidoost Friesland voor de aanleg van het multifunctionele Brinkplein naast Dorpshuis De Tille. Namens het bestuur namen voorzitter Pim Pera en Anne-Marie van der Geest de cheque en de bloemen in ontvangst. Met deze bijdrage komt de realisatie van de ambitieuze plannen weer een stap naderbij.

Een up date van de stand van zaken:

Wat gaan we doen en wat gaat dat kosten

De kosten van het totale plan worden op dit moment geraamd op € 125.000. Dan is het bestaande groen verwijderd rond de parkeerplaats, een flink stuk grond afgegraven en afgevoerd (schone grond) en nieuw zand aangebracht. Er komen kolken om het hemelwaterwater af te voeren, het geheel wordt bestraat en netjes ingericht met verlichting, veel groen en zitelementen. Er komt een nieuwe afscheiding tussen café/dorpshuis en de buren. We hebben dan een plein waar met schone voeten op geparkeerd kan worden en allerlei activiteiten op kunnen plaatsvinden. Van kleine markten tot sportactiviteiten en van openluchtuitvoeringen tot een dorpsbarbecue of picknick.

Als de financiën het toelaten wordt alle bestrating rondom dorpshuis en café vernieuwd zodat dit in het centrum van het dorp een mooi geheel wordt.

Financiering

Alle subsidie aanvragen zijn intussen de deur uit. Van de Hervormde Kerk, gemeente Weststellingwerf, Rabobank Coöperatiefonds en uit de pot van het Zelfbeheer Groen hebben we inmiddels al een flink bedrag toegezegd gekregen, waar we erg blij mee zijn. Op de aanvraag bij Fonds Bercoop en het Iepen Mienskipfuns van de Provincie hopen we in november reactie te krijgen.

Verdere planning

Als de financiën rond zijn, kunnen we definitieve afspraken maken met de aannemer. Wie dat gaat worden is op dit moment nog niet bekend. Er lopen gesprekken met drie aanbieders en de keuze hangt mede af van de mogelijkheid tot inbreng van zelfwerkzaamheid door ons als bewoners. Want zoals bij elk project in een klein dorp kunnen we ook deze keer niet zonder hulp van vrijwilligers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het slopen en afvoeren van het bestaande groen, slopen van bestrating, grondtransport, aanplanten van groen en, heel belangrijk, het zetten van koffie!

We hopen in het voorjaar van start te kunnen gaan met de uitvoering en rekenen op uw steun en hulp.

Met elkaar maken we er een prachtig multifunctioneel plein van!

Wat is het Coöperatiefonds?

Dit fonds van Rabobank Heerenveen-Zuidoost Friesland is er voor lokale maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid in de omgeving vergroten. Leden van de ledenraad van de bank beslissen over de aanvragen. Het coöperatiefonds wordt gevormd vanuit het coöperatief dividend van de bank: een vorm van dividend uitkering waarmee een deel van de
nettowinst van de bank ter beschikking wordt gesteld aan veelal maatschappelijke doelen.

Met vriendelijke groet, werkgroep Brinkplein,

Marein Boekhoudt, Klaas Tolman, Marc de Vries, Theo Kremer, Hendri Derks, Liane Russchen, Minnie Diever, Sierd Dolstra, Pieter Bergsma, Pim Pera en Anne-Marie van der Geest.

Foto vlnr: Jos Koning (Rabobank), Pim Pera en Anne-Marie van der Geest (beide van Dorpsbelang Boijl)

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 5 =

Agenda

KINDERKOOR BOIJL TREEDT OP TIJDENS JUBILEUMCONCERT IN STEENWIJK

15-Jarig jubileumconcert van The Swinging Stones o.l.v. Mirjam Cornelisse en m.m.v. Kinderkoor Boijl “Een muzikale reis van pop tot klassiek” Op deze muzikale reis laat het koor je kennis maken met hun veelzijdigheid wat repertoire betreft. Begonnen als barbershopkoor bestaat dat repetoire inmiddels uit verschillende genres muziek. Samen met de dansers van SportInn Steenwijk en […]

14:00
18 februari
BACH & ZONEN – SONATES VOOR VIOLA DA GAMBA EN KLAVECIMBEL

Frank Wakelkamp (viola da gamba) en Ursula Dütschler (klavecimbel) spelen het programma Bach & zonen, met onder meer twee sonates van vader Johann Sebastian en ook twee van zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach. “De grote Bach” is voor ons 21e-eeuwers vader Johann Sebastian, maar aan het eind van zijn leven ging die titel eerder […]

14:30
18 februari
SLIM BESPAREN DOE JE SAMEN!

Kom op dinsdag 20 februari om 20 uur naar De Tille voor een info avond over energie besparen. Klik hier voor meer info over het programma. Tot ziens! Werkgroep Duurzaamheid – Dorpsbelang Boijl 

20:00
20 februari
INFODAG LANGER THUIS IN EIGEN DORP

Informatiedag “Langer thuis in eigen dorp” Datum: zaterdag 3 maart 2018 Tijd: 10.30 – 15.30 uur Locatie: Linde College, Drafsportlaan 22, Wolvega Toegang: gratis Klik hier voor meer info.

10:30
03 maart
VAN GEWEST TOT GEWEST IN BOIJL

Iedereen is van harte uitgenodigd op zaterdag 3 maart in Dorpshuis De Tille en neem gerust buurman/buurvrouw/vriend/vriendin mee. Meer informatie over dorpskranten, wandelroutes, ansichtkaarten of ‘blikken’ op Boijl is te vinden op de website van Dorpsarchief Boijl. Tot ziens! Dorpsarchief Boijl

13:30
03 maart
OPHALEN OUD PAPIER DE OOSTERBRINK

Het oud papier wordt opgehaald, zet je het klaar?

12:00
06 maart
BREI- EN HAAKCLUB

Wemmie Dekker en Marga Kramer organiseren 1 x in de maand op dinsdagmiddag en -avond een brei- en haakclub. Je neemt zelf een brei- en/of haakwerk mee en gaat in ontspannen sfeer samen breien en/of haken. Ook als je niet wil haken of breien ben je van harte welkom! De dinsdagen zijn: 6 maart inloop […]

13:30
06 maart
KINDER-PLAYBACKSHOW

Wie van de basisschooljeugd durft? vrijdag 9 maart om 19.30 uur waar: dorpshuis De Tille te Boijl deelname: gratis, entree € 1,50 aanmelden: voor 5 maart bij Wendy Boersma (wendy@boersmabeveiliging.nl) of bij Aukje Jager (auk.isik@gmail.com)   organisatie: Kinderwerk/Dorpsgemeenschap Boijl

19:30
09 maart

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest