Select Page

Goedbezochte informatieavond Brinkplein

Goedbezochte informatieavond Brinkplein

“Het Brinkplein gaat er komen!!
….maar alleen als we met elkaar de schouders eronder zetten”

Het multifunctionele Brinkplein gaat er komen, dat bleek tijdens de informatieavond, maandag 27 november jl., over de realisatie van het plein naast het dorpshuis. De financiering is zo goed als rond, mede doordat verschillende subsidie-aanvragen zijn gehonoreerd door o.a. de provincie (Iepen Mienskipfunds), de gemeente Weststellingwerf, de Rabobank, de Hervormde kerk en vanuit de pot Zelfbeheer Groen.
De commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van het dorpshuis, Dorpsbelang, de hervormde kerk en een aantal deskundigen uit het dorp zoals bv. Pieter Bergsma, heeft de plannen vormgegeven. Ook met de IJsclub en de Vogelwacht is overleg gevoerd over het toekomstige gebruik van het plein.

Nu de plannen concreter worden, wil de commissie de Boijligers betrekken bij de keuzes die gaan komen.
Keuzes moeten worden gemaakt over de stenen, de lichtmasten, de zitbankjes, beeldbepalende zaken en tijdens de avond konden belangstellenden zich opgeven om hierover te brainstormen.
Theo Kremer is beroepshalve deskundig op het gebied van groenbeheer en kondigde de plannen aan betreffende het plaatsen van o.a. een beukenhaag , bomen en bodembedekkers.
Marc de Vries heeft het plan getekend en de kosten berekend. Naast de geplande parkeergelegenheid is ook vooral rekening gehouden met het multifunctionele aspect, ook komt er betonnen meubilair.

Die avond werd nog gepraat over de huidige plaats van de veelvuldig gebruikte glasbak, hiervoor wordt een nieuwe locatie gezocht. De start van de werkzaamheden is waarschijnlijk begin 2018. Van de Boijliger inwoners wordt, zoals meestal bij dit soort projecten, een deel zelfwerkzaamheid verwacht. De commissie is blij met de vele aanmeldingen van vrijwilligers waaronder de leden van de OudeJaarsPloeg ‘t Zwaantje.

Werkgroep Brinkplein,
Marein Boekhoudt, Klaas Tolman, Hendri Derks, Liane Russchen, Marc de Vries, Theo Kremer, Pieter Bergsma, Pim Pera en Anne-Marie van der Geest

Bekijk hier de plattegrond van het plan:
Herinrichting brinkplein Dorpshuis Boijl – Situatie met ontwerp (afb projectplan)

Schrijf hier je reactie op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Agenda

BOEKENKAST & BREICAFÉ DONDERDAG WEER OPEN!

Donderdag kan iedereen weer terecht in Snack & Bar ‘t Zwaantje in Boijl. Heb je een boek en heb je hem al helemaal uit? Dan kun je hem omruilen tegen een ander boek uit de boekenkast. Voor wie wil breien en haken onder het genot van een kop koffie of thee is ook weer van […]

14:00
21 december
KERSTMUSICAL KINDERKOOR BOIJL

  UITVOERING zondag 24 december 19.00 uur in Hervormde Kerk te Boijl In deze musical vragen de kerstballen, de klokjes en de kaarsjes in de boom zich af wat het kerstfeest precies inhoudt. De piek denkt dat alles om haar draait en de kinderen hebben een vaag idee dat het iets met vrede te maken […]

19:00
24 december
OPHALEN OUD PAPIER DE OOSTERBRINK

Het oud papier wordt opgehaald, zet je het klaar?

12:00
02 januari

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest