Select Page

Dorpsarchief Boijl organiseert middag Van Gewest tot Gewest

Dorpsarchief Boijl organiseert middag Van Gewest tot Gewest

Van Gewest tot Gewest met Johan van der Zee
Op uitnodiging van de werkgroep ‘Dorpsarchief Boijl’ komt Johan van der Zee, radio- en tv-man in hart en nieren, op zaterdag 3 maart naar Dorpshuis De Tille in Boijl.

Johan van der Zee vertoont ons een mix van korte documentaires en sfeerrapportages over de regio Boijl en naaste omgeving die hij maakte voor het vroegere NTS/NOS-programma ‘Van Gewest tot Gewest’.
Dit was op het Journaal na het langst lopende tv-programma in ons land. De eerste uitzending vond plaats op 7 januari 1965. De laatste uitzending op 18 december 2004. Deze kreeg de toepasselijke titel ‘Gewe[e]st’.
‘Voor de televisie komen’ was in die jaren een bijzondere gebeurtenis en mensen deden er dan ook alles aan om in beeld te komen. Met meer dan een miljoen kijkers was het programma uiterst succesvol.
De heer Van der Zee voorziet de beelden op onderhoudende wijze met zijn unieke stem (‘de bronzen stem van Gewest tot Gewest’) van commentaar.

Iedereen is van harte welkom in Dorpshuis De Tille op zaterdag 3 maart om 13.30 uur

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =

Agenda

TRINITAS MIX-TOERNOOI

Het jaarlijks terugkerende Mix-toernooi van VV Trinitas vindt weer plaats! BBQ – muziek deelname vanaf 15 jaar voor zowel leden als supporters van v.v. Trinitas

18:00
23 juni
MUSICAL GROEP 7 & 8 DE OOSTERBRINK

Voor de kinderen van groep 8 is het einde in zicht! Traditiegetrouw wordt er met de kinderen van groep 7 en 8 een musical ingestudeerd en op vrijdag 29 juni is de uitvoering!

19:30
29 juni
OPHALEN OUD PAPIER DE OOSTERBRINK

Het oud papier wordt opgehaald, zet je het klaar?

18:00
03 juli
PINK RIBBON-FIETSTOCHT EN VEILING DE OOSTERBRINK

Fietstocht & veiling voor Pink Ribbon! 🎗 Woensdagochtend 4 juli 2018 organiseert de Oosterbrink een actiedag voor het goede doel. We hebben gekozen voor Pink Ribbon. Juf Geesje wordt momenteel behandeld voor borstkanker. Graag willen we haar met z’n allen een hart onder de riem steken en zoveel mogelijk geld ophalen voor dit goede doel, […]

08:30
04 juli
KOPIJ INLEVERDATUM DORPSKRANT

Kopij inleveren kan op adres: Klokkeweg 2C, 8392 NS Boijl of per mail: dorpskrant@deoosterbrink.nl

23:00
06 juli
BREI- EN HAAKCLUB

Wemmie Dekker en Marga Kramer organiseren 1 x in de maand op dinsdag een brei- en haakclub. Je neemt zelf een brei- en/of haakwerk mee en gaat in ontspannen sfeer samen breien en/of haken. Ook als je niet wil haken of breien ben je van harte welkom! inloop van 19.30 tot 22.00 uur Je bent welkom […]

19:30
10 juli

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Laatste toegevoegd…

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest