Select Page

Feestelijke opening plein in Boijl!

Feestelijke opening plein in Boijl!

Zaterdag 22 september om 20.00 uur officiële en feestelijke opening van het plein!
Iedereen is van harte welkom!

Na maanden van hard werken door een groot aantal vrijwilligers wordt het plein naast dorpshuis De Tille officieel geopend. Het plein zal gebruikt gaan worden om te parkeren, maar zeker ook om allerlei activiteiten te laten plaatsvinden.
Vorig jaar hebben Dorpsbelang Boijl, het dorpshuis-bestuur en de Hervormde kerk de koppen bij elkaar gestoken en onder coördinatie van Anne-Marie van der Geest besloten het modderige terrein grondig aan te pakken. Met subsidie en de zelfwerkzaamheid van totaal 75 vrijwilligers is het plein voorzien van riolering, bestrating en beplanting.
Op het terrein staat o.a. een zwaluwtil en een grote pergola met picknicktafel. De verlichting wordt van stroom voorzien door de zonnepanelen op het dorpshuis. Ook treft men fleurige, gekleurde rubbertegels met spellen aan. Een nieuw opgerichte beheercommissie gaat zorg dragen voor het onderhoud en de agenda van het nieuwe plein.

HOE VERLIEPEN DE WERKZAAMHEDEN?
In januari begon men met het kraanwerk en heen en weer rijden van grond. Het hele terrein werd leeggehaald. De maand erop werden de zandbedden aangelegd maar ook de riolering en de kabels voor de verlichting.
Maart was de maand van het bestraten. Vanaf ’s morgens vroeg stond jong en oud klaar om de handen uit de mouwen te steken. Het beplantingsplan, met o.a. fruitbomen, werd in april gepresenteerd aan de omwonenden, ook werd de erfafscheiding geplaatst.
In mei werd binnen het dorpshuis schoongemaakt en werd buiten gestart met de machinale bestrating van het Brinkplein. Ook stonden er op een warme zaterdag die maand zo’n 17 man extra klaar om te helpen en werden voorzien van lekker eten. De zwarte grond voor de borders werd geleverd, de hedera geplant en de lichtmasten werden afgesteld.
Juni was de maand van zand invegen en de laatste gaten van de bestrating dichten. De beplanting werd afgerond en er zijn fietsenrekjes geplaatst bij het dorpshuis.
Na de zomer werd er gesnoeid en opnieuw geplant en de puntjes op de i gezet. Puin en oud ijzer werd afgevoerd en de werd de buitenboel van De Tille onder handen genomen. Ook werd de ruimte bij de erfafscheiding mooi aangekleed. Klaar voor de opening!
(foto’s: Anne-Marie van der Geest)

 

Dikke pluim voor alle vrijwilligers!

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 1 =

Agenda

JAARLIJKSE LEDENVERGADERING IJSCLUB VOLHARDING

Maandag 10 december vindt de ledenvergadering van IJsclub Volharding plaats om 20.00 uur in sportkantine van Boijl.

20:00
10 december
BLIJSPEL VAN TONEELVERENIGING NUT EN GENOEGEN

De toneelvereniging Nut en Genoegen zet deze decembermaand weer een fantastische klucht op de planken: “Een gekkenhuis in ‘t ziekenhuis”, geschreven door Wilma Renes Leertouwer. In het Catharijne ziekenhuis heerst chaos. In afwachting van een nieuwe locatie – komt die er wel? – wordt de oostvleugel verbouwd. Het gevolg is een fiks gebrek aan ruimte. Dat lijkt […]

14:00
15 december
KERST-WORKSHOP

VOLGEBOEKT! Zin in een Kerst-workshop? Op woensdag 19 december, 20.00 uur, georganiseerd door Anja van Loon uit Boijl, tel. 06-52896177. Keuze uit 2 stukken, kosten € 25,- incl. koffie en wat lekkers, heb je zin om mee te doen, opgeven bij Anja.

20:00
19 december
KERSTMUSICAL ADHOC KINDERKOOR BOIJL

  UITVOERING 24 december 19.00 uur in Hervormde Kerk te Boijl In deze musical is herbergier Levi van plan om de laatste plaatsen in zijn herberg voor veel geld te verhuren. Dan komen Jozef en zwangere Maria bij hem vragen naar een slaapplaats…. Hou je van zingen? Lijkt het je wel leuk om te acteren? […]

19:00
24 december
OLIEBOLLENACTIE TRINITAS

Op vrijdag 28 december a.s. houdt voetbalvereniging Trinitas haar oliebollenactie. Deze jarenlange traditie draait op vrijwilligers die de sport een warm hart toedragen. Ook jij kan ons helpen de sport draaiende te houden door oliebollen te kopen van onze venters of ze rechtstreeks af te halen in de sportkantine in Boijl. De eerste venters starten ’s morgens […]

11:00
28 december
ALGEMENE LEDENVERGADERING DORPSBELANG BOIJL

Op 3 januari vindt een Algemene Ledenvergadering van Dorpsbelang Boijl, gemeenschappelijk verenigingen/activiteiten-overleg plaats.

20:00
03 januari

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest