Select Page

Feestelijke opening plein in Boijl!

Feestelijke opening plein in Boijl!

Zaterdag 22 september om 20.00 uur officiële en feestelijke opening van het plein!
Iedereen is van harte welkom!

Na maanden van hard werken door een groot aantal vrijwilligers wordt het plein naast dorpshuis De Tille officieel geopend. Het plein zal gebruikt gaan worden om te parkeren, maar zeker ook om allerlei activiteiten te laten plaatsvinden.
Vorig jaar hebben Dorpsbelang Boijl, het dorpshuis-bestuur en de Hervormde kerk de koppen bij elkaar gestoken en onder coördinatie van Anne-Marie van der Geest besloten het modderige terrein grondig aan te pakken. Met subsidie en de zelfwerkzaamheid van totaal 75 vrijwilligers is het plein voorzien van riolering, bestrating en beplanting.
Op het terrein staat o.a. een zwaluwtil en een grote pergola met picknicktafel. De verlichting wordt van stroom voorzien door de zonnepanelen op het dorpshuis. Ook treft men fleurige, gekleurde rubbertegels met spellen aan. Een nieuw opgerichte beheercommissie gaat zorg dragen voor het onderhoud en de agenda van het nieuwe plein.

HOE VERLIEPEN DE WERKZAAMHEDEN?
In januari begon men met het kraanwerk en heen en weer rijden van grond. Het hele terrein werd leeggehaald. De maand erop werden de zandbedden aangelegd maar ook de riolering en de kabels voor de verlichting.
Maart was de maand van het bestraten. Vanaf ’s morgens vroeg stond jong en oud klaar om de handen uit de mouwen te steken. Het beplantingsplan, met o.a. fruitbomen, werd in april gepresenteerd aan de omwonenden, ook werd de erfafscheiding geplaatst.
In mei werd binnen het dorpshuis schoongemaakt en werd buiten gestart met de machinale bestrating van het Brinkplein. Ook stonden er op een warme zaterdag die maand zo’n 17 man extra klaar om te helpen en werden voorzien van lekker eten. De zwarte grond voor de borders werd geleverd, de hedera geplant en de lichtmasten werden afgesteld.
Juni was de maand van zand invegen en de laatste gaten van de bestrating dichten. De beplanting werd afgerond en er zijn fietsenrekjes geplaatst bij het dorpshuis.
Na de zomer werd er gesnoeid en opnieuw geplant en de puntjes op de i gezet. Puin en oud ijzer werd afgevoerd en de werd de buitenboel van De Tille onder handen genomen. Ook werd de ruimte bij de erfafscheiding mooi aangekleed. Klaar voor de opening!
(foto’s: Anne-Marie van der Geest)

 

Dikke pluim voor alle vrijwilligers!

Leave a reply

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest