Select Page

Hackathon, waar een klein dorp groot in kan zijn… (inclusief videoverslag)

Hackathon, waar een klein dorp groot in kan zijn… (inclusief videoverslag)

Dorpsbelang Boijl organiseerde een twaalf uur durende hackathon om antwoord op de vraag te krijgen: hoe kunnen we participeren op de vergrijzing in ons dorp. In vijf teams van zeven gingen jongeren, experts en creatievelingen aan de slag om aan het einde van de dag met een concreet plan te komen.

Aan het eind van de dag lagen er vijf concrete ideeën: overlegclub Jongeren In Boijl, een dorpsapp, een huiskamer voor het dorp, starterswoningen voor jongeren en een groep jeugdmakelaars. Ook waren er ‘s avonds belangstellenden uit het dorp welkom. Zij mochten stemmen op het voor hun beste idee. Uiteindelijk waren de meeste stemmen voor het idee van de huiskamer.

Dorpsbelang wil met de jongeren en alle vijf ideeën aan de slag. De ideeën zijn al uitgewerkt, daar wordt nu mee verdergegaan. De jongeren gaan er zelf mee verder, maar als ze hulp nodig hebben, staat Dorpsbelang klaar. Over drie maanden komt er een soort van terugkomdag.

“Wat een top-ideeën tijdens de Hackathon van zaterdag 19 januari! Wat zou het tof zijn als alle ideeën worden uitgevoerd! Iedereen die meedeed, meehielp of kwam stemmen bedankt!”

Dorpsbelang Boijl

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

tien − drie =

Agenda

BIJEENKOMST WERKGROEP DUURZAAM BOIJL

Energiemix methode Om een logische stap te kunnen zetten in het kader van duurzaamheid, heeft de werkgroep zich uitgebreid laten informeren over de Energiemix methode van de Energiewerkplaats Fryslân. Hierover heeft ook overleg plaatsgevonden met de gemeente Weststellingwerf, die heeft aangegeven hier positief tegenover te staan en bereid te zijn hier haar medewerking aan te willen geven. Naar […]

19:30
28 februari
MIDDAG ARCHIEFGROEP “HOE BOIJL VERANDERDE”

Iedereen is van harte uitgenodigd op zaterdag 2 maart om 13.30 uur in Dorpshuis De Tille. HOE BOIJL VERANDERDE (1898 – 2018) Aan de hand van oude en nieuwe foto’s reizen we met u door Boijl. Foto’s uit het begin van de vorige eeuw van huizen, maar ook de straatbeelden uit die tijd, zoals o.a. de Rijsberkampweg […]

13:30
02 maart
OPHALEN OUD PAPIER DE OOSTERBRINK

Het oud papier wordt opgehaald, zet je het klaar?

13:00
05 maart

Bezoek ook het dorpsarchief…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: [email protected]

Pin It on Pinterest