Select Page

Dalton basisschool de Oosterbrink

De Oosterbrink is een basisschool voor openbaar Dalton onderwijs. Deze middelgrote dorpsschool vormt samen met Kinderopvang De Kinderkei het Kindcentrum Boijl.

De openbare school is toegankelijk voor alle leerlingen, ongeacht hun afkomst, levensbeschouwing of geloofsovertuiging. Het Daltononderwijs geeft inhoud aan een brede vorming waarbij intellectuele en creatieve groei in evenwicht zijn met sociale en persoonlijke ontwikkeling. Een leerling wordt uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen d.m.v. vertrouwen, vreugde en plezier, respect, veelzijdige ontwikkeling en zelf ervaren en beleven.
Het leerkrachten-team staat sinds 2019 onder leiding van directeur Moniek Wolters.
(foto: Dalton basisschool De Oosterbrink en Mariska Demmink)

www.deoosterbrink.nl
adres:  Boijlerweg 88, 8392 NK Boijl
directeur: Moniek Wolters, tel. 0561-421677; directie@deoosterbrink.nl
voorzitter MR:  Claudia Bambacht 
secretaris MR:  Annemiek de Lang, mr@deoosterbrink.nl
voorzitter OV:  Mariska Demmink
secretaris OV: Henny Koopman, ov@deoosterbrink.nl

Kinderopvang De Kinderkei

De Kinderkei is een kleinschalige organisatie in de Stellingwerven die betaalbare kinder- en buitenschoolse opvang biedt voor kinderen van 0 tot eind basisschool-leeftijd vijf dagen in de week in Boijl.

Buitenspelen kan op het ruim en groen opgezette buitenterrein dat men deelt met de Oosterbrink. Natuurlijk heeft de Kinderopvang ook hun eigen omheinde buitenterrein met zandbak en speelhuisjes , maar er mag gebruik worden gemaakt met het grote plein. De opvang is geopend maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 18.30 uur.

Op de peuteropvang kunnen peuters zich op hun eigen manier ontwikkelen, spelen en ontdekken. Met de peuters worden allerlei spelactiviteiten ondernomen en ze worden ook mee naar buiten genomen om ‘de wereld te ontdekken’. De pedagogische medewerkers volgen en begeleiden de ontwikkeling van de kinderen en organiseren activiteiten en uitstapjes die passen bij wisselende thema’s.

De kinderopvang bestaat uit De Bosmuizen (groep met maximaal 16 kinderen van 0 tot 4 jaar), De Bosuilen (groep kinderen van 4 tot 8 jaar) en De Bosarend (groep kinderen van 8 jaar tot eind basisschool-leeftijd).
De jongste kinderen hebben beschikking over een gezellige groepsruimte met speelhoeken en spelen bij slecht weer in het bewegingslokaal. De middelste groep maakt gebruik van het ruime school-speellokaal met verschillende themahoeken. En de oudste groep maakt gebruik van de ruime voetbalkantine en het trainingsveld die naast de school ligt. Ook in het ‘Skoelebos’ kan gespeeld worden en leert men veel over de natuur. Zo nu en dan gaan de kinderen naar het eigen overdekte speelparadijs.

www.dekinderkei.nl
adres:  Boijlerweg 88, 8392 NK Boijl
contact:  tel. 0561-851066; info@dekinderkei.nl
OR-leden:  Miranda Engwerda tel. 06-38927426, Lianne Goettsch en Daniëlle Oosterwijk, ockinderkeiboijl@gmail.com

Kindcentrum Boijl

Nieuws school en opvang

Corona – Plantjesmarkt in Boijl

Dit jaar is het voor de oudervereniging niet mogelijk om de jaarlijkse plantjesmarkt op het plein te organiseren, daarom worden de plantjes gebracht! De opbrengst zal ten goede komen aan Dalton basisschool de Oosterbrink.

Lees meer

Hoera! We krijgen snel internet!

Hoera! We krijgen snel internet! Woon je in het buitengebied en heb je ook zulk traag internet? Dan is jouw huis waarschijnlijk één van de ‘witte adressen’ die in 2019 op de planning staan voor glasvezel. De aanleg gaat in onze gemeente in het derde kwartaal van...

Lees meer

Uitnodiging presentatie schoolvisie de Oosterbrink

In het kader van de Dalton ontwikkeling gebeuren er leuke dingen op school. Een werkgroep van ouders en leerkrachten heeft een nieuwe schoolvisie ontwikkeld, speciaal voor de Oosterbrink. Daarnaast hebben de kinderen de afgelopen 3 weken gewerkt aan het thema...

Lees meer

De Oosterbrink ontbijt in pyjama met de Paashaas

De kinderen van basisschool De Oosterbrink in Boijl waren vlak voor Pasen op hun paasbest! Gekleed in pyjama begonnen de kinderen de dag met een heerlijk paasontbijt. Na het ontbijt werd er samen met de Paashaas fanatiek naar eieren gezocht in het Schoolbos en een...

Lees meer

Groene vingers gezocht door oudervereniging De Oosterbrink

De oudervereniging van school De Oosterbrink is op zoek naar vrijwilligers die af en toe willen helpen met de schooltuintjes: Zoals u wellicht weet is er op de Oosterbrink een moestuin die wij met de kinderen zo goed mogelijk proberen te onderhouden. Wij genieten...

Lees meer

Boijl bloeit: ook tijdens Plantjesmarkt en Lentefeest!

Afgelopen zaterdagmiddag was het een drukte van belang op het schoolplein. De kinderen verkochten speelgoed op kleedjes, konden zich laten schminken of zich heerlijk uitleven op het springkussen. Ook was er een gezonde heerlijke snack te halen bij de fruitkraam of kon...

Lees meer

Het laatste nieuws…

SamenLoop voor Hoop

Contact opnemen?

Je kunt ons mailen: dorpsbelang@boijl.com

Pin It on Pinterest